Over mij

Hoi! Ik ben Susan (1988) en samen met mijn grote liefde Erik en onze dochter Juna (2015) en zoon Elias (2017) woon ik in het mooie Amersfoort. Sinds 2011 maak ik verhalende fotoreportages in een ongedwongen, journalistieke stijl.

Ik geloof dat een mooi, oprecht verslag van een dag uit jullie leven enorm waardevol is om te hebben. Sinds ik zelf moeder ben en ervaar hoe de dagen voorbij kunnen vliegen, is mijn passie om een document te maken van een dag uit jullie gezinsleven alleen maar sterker geworden. Met oog voor humor, liefde, emoties en hét moment fotografeer ik de grote en kleine gebeurtenissen van jullie dagelijks leven. Ik ga op zoek naar beelden die een verhaal vertellen; een verhaal dat laat zien wie jullie zijn. Met mijn reportages kun je de herinneringen aan deze periode uit jullie leven nog jarenlang oproepen.

Je maakt mij blij met zelfgebakken taart (vooral cheesecake of een kleffe brownie), de goudgele avondzon, jurkjes, documentaires en groene thee drinken uit hele grote mokken. Alle afleveringen van Friends, Homeland & Mad Men heb ik minstens 4 keer gezien, ik spreek een beetje Swahili en als ik één laatste avondmaal zou moeten kiezen zou het de andijviestamppot van mijn moeder zijn. Mijn guilty pleasure is foute reality tv en ik reis het liefst door Oost-Afrika.

Ik ben gaan fotograferen omdat ik graag verhalen vertel. Fotografie is voor mij zichtbaar maken hoe ik het leven zie en wat ik belangrijk vind. In 2011 rondde ik mijn studie documentaire fotografie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht af. Mijn documentaire opleiding pas ik toe in mijn reportages: ze zijn echt, niet geregisseerd en vertellen jullie eigen, unieke verhaal. Hét moment vastleggen – hoe groot of klein dat ook is – is mijn missie tijdens mijn reportages. Het is voor mij als fotograaf heel bijzonder en een eer om toegang te krijgen tot een dag uit jullie leven, en ik wil dat vertrouwen in mij graag belonen met prachtige beelden die je voelt. Één van de mooiste dingen aan fotograferen is wanneer ik weet dat ik beelden gemaakt heb die nog jarenlang in de familie bekeken gaan worden, ook door generaties die nog geboren moeten worden.

Foto: Kisses&Confetti

Recente reportages